Singer

A NEUTRAL SETTING THAT CHANGED BY INTRODUCING CONCRETE ELEMENTS

This was the first modern play to be put on in the Swan Theatre. It required multiple scene changes, ranging from the Nazi concentration camp to a soup kitchen under the Waterloo Bridge today and a phone booth in a London street. These changes were achieved by creating a false back wall of the theatre that could be manipulated with and even demolished. The most memorable image of the production was a huge larger-then-life backdrop showing the atrocities of the life in the concentration camp and included the characters from the play that was created in collaboration with a renowned Slovene painter Jože Tisnikar.

CLIENT

Royal Shakespeare Company

SECTOR

Theatre and Costumes

LOCATION

United Kingdom, Stratford-Upon-Avon

YEAR

1989